Dziś ~14.00 przelot przez Częstochowę w stronę Warszawy bez totalnie żadnych(!) korków - tylko tak się zastanawiam: kiedy pomalują pasy? Może w poniedziałek rano? :szeroki_usmiech
Gorzej mieli Ci, którzy jechali do Częstochowy od strony Warszawy: na 357km (jeszcze przed samolotem) w rowie leżała ciężarówka z naczepą i na czas próby jej wyciągania zamknięta była trasa w stronę Częstochowy. Na samym początku próby jej wyciągania korek (zator(!) bo wszystko stało) miał ponad 4km długości, a dojeżdżały kolejne auta... :? A holownik przez CB informował, że jego auto jest za słabe do wyciągnięcia z rowu uszkodzonego zestawu :shock:
SS, jakie oddanie jak z tego co widziałem to na ślimakach jeszcze pracują :shock: ale cóż, to tylko Polska więc termin terminem, a my robimy swoje i oddajemy kiedy nam się podoba :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 06 Wrz, 14 08:56 ]
aż z ciekawości jutro jadąc na Włókniarz pojadę tamtędy zamiast przez miasto.
ruwado, nie wiem czy znasz historię estakady na rakowie. Za Gierka ją otworzyli a po tygodniu zamknęli, bo konstrukcja "okazała się" za słaba i nawierzchnia zbyt szybko się ścierała :roll:
piramida, spóźniłeś się :P korków już nie ma :P znaczy po południu (ok. 17) dzień w dzień jest jakiś korek od strony Wawy (a przynajmniej tak ludzie mówią jak do radia dzwonią) :P ruwado, :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 14 21:18 ] SS, jechałem dzisiaj tamtędy i widziałem co następuje:
- na wjeździe na wiadukt ogrodzenie
- słupki nadal kierują na Katowice
- na zjeździe na Katowice brak asfaltu po prawej stronie (pas szerokości ok. metra), stał na nim walec
- linie dalej nie wymalowane.
W związku z powyższym nie wiem skąd się wzięła informacja, że oddanie 8 lub 9 września
[ Dodano: Pon 08 Wrz, 14 15:42 ]
W stosunku do wczoraj zmieniło się to, że nie ma ogrodzenia na wjeździe na ślimak, ale jeszcze jeździły po nim ciężarówki z żółtymi lampami i, że wzięli się za ten kawałek bez asfaltu.
Od dnia 01.09.2014 (od godz. 7.00)
- Dojazd do ul. Drogowców będzie możliwy przez nowo wybudowany most. Możliwy również będzie zjazd z DK-1 (z jezdni wschodniej na drogę zbiorczą) oraz wjazd na DK-1 ( z drogi zbiorczej na zasadzie włączenia bezkolizyjnego).
To znowu nie wyszło fachowcom. Most jak w budowie, tak w budowie. Sam chciałem przetestować, ale wciąż jest przysłonięty barierkami, które spychają w prawoskręt w stronę Katowic od centrum i całkowicie nieprzejezdny od strony Tesco. Śmigają po nim wozy techniczne i dalej rzeźbią.
W nawiązaniu do artykułu z www.wczestochowie.pl, to mam wrażenie Arturze, że źle zinterpretowałeś info MZDiT. Pisałeś o węźle JPII/DK1 a tam raczej jest mowa o moście nad Wartą, bo
Od połowy sierpnia otwarty dla ruchu jest most nad Wartą przy ul. Srebrnej
Od dnia 10.09.2014 zostanie zamknięty odcinek ul. Wały Dwernickiego od przejazdu PKP do DK1 w związku z trwającymi pracami dla zadania "Przebudowa DK-91 w Częstochowie - ul. Warszawska i ul. Rędzińska wraz z budową węzła DK-91 z DK-1.
W dniu 11.09.2014 z uwagi na zamknięcie przejazdu PKP w związku z pracami prowadzonymi przez kolej możliwy będzie wyjazd na DK-1 z ul. Wały Dwernickiego w kierunku Katowic.
A co ma przejazd PKP do wyjazdu na DK1? :? Jeśli dobrze rozumiem to jak ktoś nie zjedzie na przejazd na Cmentarnej to potem jest kierowany na Północ, tak? Zarząd dróg dba o wycieczki krajoznawcze :evil:
A jakby ktoś chciał wydostać się na Katowice od strony centrum to ma 2 wyjścia: Warszawska albo Galeria i dalej na południe, bo http://mzd.czest.pl/utrudnienia-w-ru...w-czestochowie
Od dnia 01.09.2014 (od godz. 7.00)
- Dojazd do ul. Drogowców będzie możliwy przez nowo wybudowany most. Możliwy również będzie zjazd z DK-1 (z jezdni wschodniej na drogę zbiorczą) oraz wjazd na DK-1 ( z drogi zbiorczej na zasadzie włączenia bezkolizyjnego).
To znowu nie wyszło fachowcom. Most jak w budowie, tak w budowie. Sam chciałem przetestować, ale wciąż jest przysłonięty barierkami, które spychają w prawoskręt w stronę Katowic od centrum i całkowicie nieprzejezdny od strony Tesco. Śmigają po nim wozy techniczne i dalej rzeźbią.
W nawiązaniu do artykułu z www.wczestochowie.pl, to mam wrażenie Arturze, że źle zinterpretowałeś info MZDiT. Pisałeś o węźle JPII/DK1 a tam raczej jest mowa o moście nad Wartą, bo
Od połowy sierpnia otwarty dla ruchu jest most nad Wartą przy ul. Srebrnej
Aaaa....jeśli chodzi o most na Warcie to jest spoko. Akurat dzisiaj się tak złożyło, że swój ostatni kurs skończyłem na ul.Srebrnej i na Wyczerpy skoczyłem własnie przez ten most. Jest fajnie, w jednym momencie jedziesz ul.Srebrną, a za minute jesteś na DK-1. Przedtem żeby się ze Srebrnej dostać na trasę, to trzeba było nieco objechac po mieście, a dziś sekundka i już.
+duże udogodnienie komunikacyjne
-nie będzie już fajnych kursów z ul.Srebrnej by stamtąd zawsze wszędzie było daleko, a teraz zrobiło się blisko :diabelski_usmiech
Panowie z Cz-wy (r2r, rafiki, SS) czytając wasze opisy wnioskować można że przelot przez Cz-we -> K-ce - Łodź jest już płynny. Jutro, a raczej dziś będę mieć okazję przetestować...
Adam-Ski, jedyne zatwardzenie możesz mieć przy tym wiadukcie za TESCO w kier. Łodzi, bo tam są światła nadal. Jednak jeśli chodzi o sam rejon TESCO to już poza zwężką z 3 pasów do 2 nie ma żadnych utrudnień (aczkolwiek ostatnio w godzinach szczytu na prawym jeden TIR wjechał drugiemu w tyłek i korek kończył się jeszcze kawałek za galerią w kierunku Katowic, bo z 3 pasów zrobił się jeden)
UWAGA kto może niech omija dzisiaj centrum. Wyłączona z ruchu jest A. JPII na odcinku od ronda III krzyży do DK1 i w związku z tym zakorkowane są Warszawska, Wilsona, Garibaldiego i okolice. Stałem chyba z 15 minut :cry:
r2r i rafiki - rano ok. 8.30 bez problemów, jedynie przy przebudowie wiaduktu za Tesco małe przytkanie bo z lewego pasa kilka aut skręcało na światłach w lewo, choś nie jestem w 100% pewien ale znaki pozwalają jazdę na wprost lub w prawo.
Po południu ok. 16.00 mały korek w tym samym miejscu od strony Łodzi. W drugą stronę niezła kolejkaaaaa
W sumie, drogowcy nieźle to skrzyżowanie przy Chrystusie przebudowali.
UWAGA kto może niech omija dzisiaj centrum. Wyłączona z ruchu jest A. JPII na odcinku od ronda III krzyży do DK1 i w związku z tym zakorkowane są Warszawska, Wilsona, Garibaldiego i okolice. Stałem chyba z 15 minut :cry:
Daj Bóg, żeby powodem tego było malowanie pasów na jezdni oraz ostateczne poprawki przed utesknionym przez czestochowian udrożnieniem nowego węzła.
Komentarz